Jonny Nash / Lindsay Todd Fauna Mapping

Första skivan som släpptes på Island of the Gods var Black Merlins Hiptonik Tradisi. Den här gången är det Jonny Nash och Lindsay Todd som besökt Bali, där Island of the Gods Daniel Mitchell bor. Jonny Nash har jag väl skrivit om förut, Lindsay Todd driver bland annat den utmärkta etiketten Firecracker Recordings. Konceptet är detsamma som på första skivan, field recordings från Bali och inspelningar av musiker från Bali som de använt som grund för den musik de själva gjort.

Den är något lugnare än Hiptonik Tradisi, drag av ambient, fourth world, dub och musique concrete. Allt samsas i den tjugo minuter långa The Gecko That Wore Its Skin Inside Out. Omslaget i sig, är precis som förra skivan, anledning nog att skaffa skivan.

E Ruscha V Who Are you

Eddie Ruscha som varit med i en mängd projekt släpper nu sin första soloskiva under eget namn. Han har ju bland annat släppt ett gäng utmärkta soloskivor under Secret Circuit. Det här är dock den som mest varit min kopp te så här på ålderns höst. I pressrealeasen nämns Vinny Riley, Wally Badarou, Gaussian Curve och Woo, och ja det låter verkligen som en blandning av dessa musiker. Låten Who Are You låter extremt mycket som Woo, och det kommer en singel med en version av just dem Woo Are You.

Det är enligt Ruscha själv hans mest personliga skiva, och ja den är riktigt fin.

Angophora Scenes

Australienska etiketten Ken Oath Records har släppt ett gäng housesinglar och en riktigt fin samling med lite lugnare grejer. Angophora består av Max Santilli och Jacob Fugar Scenes är första fullängdaren på Ken Oath Records, och den perfekt om du gillar E Ruschas skiva. Extremt somrig.

CV & JAB Zin Taylor Surfaceby

Ännu en skiva från Shelter PressChristina Vantzou och John Also Bennett. Vantzou har ju bland annat släppt ett gäng fina ambientplattor på Kranky, och Bennet är med i  Forma. På den här skivan har de tillsammans improviserat fram musik till en nittio meter lång väggmålning, där de använt målningen som ett musical graphic score (för trött för att komma på vad det heter på svenska). Mer information om skivan här.

Kilchhofer The Book Room 

Kilchhofer förra miniskiva Dersu  släpptes på Marionette Label där han även gör de fina omslagen till skivorna (bara bra skivor där för övrigt). The Book Room består av tjugo spår med ljuvliga rytmer, i samma stil som på Dersu, dock i ett lugnare tempo. Rekommenderas varmt.

Eblen Macari Música Para Planetarios

Ny skiva från Séance Centre, det är den mexikanske gitarristen Eblen Macaris skiva från 1987. Musiken på skivan var till för att spelas på ett planetarium. För dig som inte får nog av Finis Africae.

Terekke Improvisational Loops

Terekke släppte för ett par år sedan en lite ambient-ep, nu släpper Music From Memory en utökad version av den. Ett fint komplement till hans platta Plant Age .

Kuniyuki Takahashi Early Tape Works (1986 – 1993) Vol. 1

Del ett av av två i en samling med gamla kassettinspelningar som Takahashi spelade in som ung, ljuvlig mix av new age, ambient, house och new wave.

Mark Renner Few Traces

Ännu ett konstnärsskap som får världens uppmärksamhet tack vare RVNG Intl. Ett par spår låter som Go-Betweens medan det mesta är instrumentalt och åt ambienthållet. Mer av hans musik finns att upptäcka här  och mer är tydligen på gång.

Ursula K. Le Guin & Todd Barton Music and Poetry of the Kesh

Ännu ett omistligt släpp från Freedom To Spend. Skivan släpptes som medföljande kassett tills Lr Guins bok Always Coming Home, när den gavs ut 1985. Todd Barton gör musiken och Le Guin läser och sjunger på det påhittade språket Kesh. Påminner lite om Breadwomanskivan.

The Nightcrawlers The Biophonic Boombox Recordings

Ett Philadelphia-band som först bestod av två bröder och senare en tredje medlem. De släppte en drös kassetter på åttiotalet samt tre album, de var rejält inspirerade av Klaus Schulze och Tangerine Dream bl.a. Rekommenderar den här samlingen med musik från deras kassetter och samlingen Traveling Backwards med albumen. Intervju med Peter Gulsch här.

Grøn Ingen Skår I Frosne Haver

Ny fin kassett av Grøn aka Bjarke Rasmussen på sin egna etikett Infinite Waves. Fyra spår på drygt tjugo minuter ljuvlig ambient.

Ripperton Sight Being

Ripperton gör vanligtvis dansant musik men har till sin tredje skiva, under ett par år, samlat ihop tjugo spår på sjuttiofem minuter av årets finaste ambient. Släppt på ESP Institute.

Kyle Bobby Dunn The Searchers / Wayne Robert Thomas Voyevoda 

Äntligen ny musik av kanadensaren Kyle Bobby Dunn, ett tjugo minuters långt spår. Titeln är från John Fords The Searchers. Omistligt som alltid när det handlar om Dunn. B-sidan är en nykomling för mig men även den är rikigt fin. Finns att beställa här.

Jäverling ◇ von Euler Musik inspirerad av kullahusets hemlighet

Jäverling och von Euler har, som, titeln säger, spelat in en skiva som är inspirerad av Kullahusets hemlighet. Akustiskt och elektroniskt, lika vackert som Sten Eklunds bilder. Släppt på Flora & Fauna.

Oak House Oak House

Oak House är Dante Carfagna som är känd för att sammanställa bra samlingsskivor för bland annat Numero Uno, och för tre fina skivor under namnet Express Rising. Nu har Love All Day grävt fram ett gäng dronespår inspelade 1994-1997. Och det verkar som att han behärskar detta uttryck också, fint.

Warren Sampson Traveller 

Ännu ett släpp på Love All Day. Traveller spelades in i slutet på sjuttiotalet och början av åttiotalet och släpptes 1987, inspirerad av Jon Hassell och Brian Eno. Skivan är lika fin som historien om dess tillkomst, läs här.

Suzanne Menzel Goodbyes and Beginnings

Släppt på Frederiksberg 1981 producerad av  Klaus Schønning som ju är känd för ett gäng new age/kosmische-plattor. Suzanne Menzel gör dock mer traditionell singersongwriter folk typ Vashti Bunyan. Skivan hade varit väldigt fin även utan Schønnings elektroniska inramning men detta gör den ännu bättre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s