7FO Moment (Selected Works 2012-2017)

7FO är en hemlig figur som bor i Osaka, för ett par år sedan släppte han (det är tydligen en han) den fina lilla ambient/dub-plattan Water Falls Into A Blank   Rvng.Intl, samt en sjua på Bokeh Versions med Sea Urchins som gäster. Nu släpper nystartade Métron Records en liten samling med sex spår.

Den här skivan är inte så dubbig men det är en vacker och lekfull liten ambienthistoria.

Kaoru Inoue Em Paz

Mer musik från Japan. Karou Inoue har tidigare släppt en skiva under namnet Chari Chari på Snaker. Nu släpper han en skiva på Groovement.

Skivan börjar inbjudande med vågskvalp i Wave Introduction och fortsätter sedan i ett fourth world/balearica-mys genom hela skivan, perfekt för en sommarkväll i soffan.

Mårble Diego

Not Not Fun har ju bland annat släppt skivor av ryssar som X.Y.R och Iguana Moonlight, och Delicate Features. Nu är det dags för Mårble aka Anton Glebov som har släppt ett par skivor tidigare. Det här känns dock som hans mest helgjutna. Han använder Field recordings från en resa i Georgien, balafon, saxofon, flöjt, synth och det blir en underbar lite småjazzig exotica-skiva. Lätt en av årets finaste.

De Leon De Leon

De Leon har tidigare släppt två fina kassetter på Aught. Nu släpper Mana sin och De Leons tredje skiva, jag har ju skrivit om Manas två andra släpp tidigare, som varmt rekommenderas. De Leons musik är väldigt rytmisk, där gamelan står i centrum. Perfekt för den som inte fick nog av Kilchhofers The Book Room.

Inner Travels Yonder

New age/ambient-etiketten Sounds of the Dawn släpper skiva med Inner Travels. Att det inte hänt tidigare förvånar mig nästan. Perfekt skiva för att försöka förtränga denna förhatliga vinter som aldrig tar slut.

Sam Gendel Pass if Music

Saxofonisten Sam Gendel släpper en ambientskiva på Leaving Records och det är såklart ljuvligt. Som en lo-fi Jon Hassell på saxofon istället för trumpet.

Kemialliset Ystävät SIIPI EMPII

Ännu en skiva på Leaving Records den här gången av ett gäng veteraner bestående av Jan Anderzén med vänner, jag noterar att Francesco Cavaliere medverkar den här gången. Detta är nog det bästa jag hört av dem på länge, någonstans finns det är släktskap med Cameron Stallones Sun Araw. Samma typ av lekfullhet och blandning av pop, dub, ambient och jag vet i fan, riktigt bra i alla fall.

Mokira Chill Out/Innersta Inne Solen träffar topparna först

Ännu ett veteran, Andreas Tilliander släpper två riktigt fina skivor. En hyllning till chill outen med Mokira på Kontra Musik och ett nytt projekt med Familjens Johan T Karlsson på Further Records.

Albrecht La’brooy Tidal River

Analogue Attic från Melbourne har under ett par år givit ut fin house och ambient. Nu släpper Albrecht La’brooy en somrig miniskiva.

Laurence Pike Distant Early Warning

Laurene Pike från bland annat Triosk  och Sun Waves  släpper soloskiva på Leaf label

”Originally conceived as a technological and spiritual jazz suite for drums, Distant Early Warning is a series of solo performances for kit and sampler recorded live in a single day.”

Mycket fint, påminner lite om Andre Belfis jazzigare stunder.

Celer & Forest Management Landmarks

Två favoritmusiker skapar ett soundtrack till Peter Weirs film och Paul Theroux bok The Mosquito Coast, släppt på Constellation Tatsu.

De här två släpper ju ganska mycket musik på ett år och det här är en av mina favoriter  av dem båda.

Seth Graham Gasp

Seth Graham som driver Orange Milk Recordssläpper sin nya skiva på just den etiketten.  Skivan är tänkt att låta som en digital blobb av klassisk musik. Det skulle kunna bli en jobbig historia men den är faktiskt riktigt bra.

Future Museums Rosewater Ceremony

Future Museums nya skiva är släppt på Holodeck. Stillsam ambient, stundtals rytmisk med lite shoegaze-vibbar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s